Nanette Montizaan Hair and Make-up Artist
Over Nanette

Als dochter van een moeder met eigen kapsalon ( die naar Nanette vernoemd is, en nu al meer dan 40 jaar bestaat) heeft zij de liefde en passie voor het vak als het ware met de paplepel ingegoten gekregen. Zij leerde het kappersvak spelenderwijs. Toch koos Nanette er voor om te gaan studeren. Na de Mavo, Havo en het Atheneum doorlopen te hebben besloot zij een rechtenstudie te gaan doen in Utrecht. Dit bleek niet echt haar ding te zijn. Haar moeder werd ernstig ziek en omdat Nanette op dat moment niet duidelijk had wat ze nou precies wilde, besloot ze haar moeder enige tijd in de kapsalon te gaan helpen. Nanette bekommerde zich, naast haar taak als kapster, met name om de begeleiding en training van de leerlingen binnen het bedrijf en het beviel haar zo goed dat zij uiteindelijk besloot om definitief voor het kappersvak te kiezen.

Haar liefde voor het kappersvak is door de jaren heen alleen maar gegroeid. Mede doordat zij haar kennis uitbreidde door verschillende cursussen en trendworkshops te volgen. Na de opleiding tot allround make-up artist gevolgd te hebben bij Ralph Baaij, besloot zij in 2012 de vakopleiding visagie van Mieke Petiet te gaan volgen. In 2013 heeft zij de de Gruppo select/ Masterclass van Mieke Petiet in Amsterdam afgerond. De combinatie van hairstyling, visagie en conceptueel werken voor fotoshoots is haar passie. Zij heeft talrijke publicaties op haar naam staan in diverse nationale en internationale fashion magazines. In 2011 heeft zij met haar creatie, Ascot Lady, de publieksprijs van de Nederlandse Make-up Awards gewonnen. Zij heeft meegewerkt aan onder andere Dutch Fashion Meets Marrakech en andere modeshows en evenementen.

Om haar liefde voor het vak door te kunnen geven is zij naast haar werk in de kapsalon, in 2012 gestart als docent aan de Nederlandse Kappersakademie in Amersfoort, in oktober 2013 werd zij gepromoveerd tot hoofd docent avondopleiding van de vestiging in Amsterdam. Zij was hier werkzaam tot eind 2015. Nog steeds is zij verbonden aan het kappersonderwijs, zij examineert voor alle onderdelen van het kappersvak.
Voor de klas staan doet zij met veel plezier. Nanette heeft veel geduld, oog voor detail en weet leerlingen te stimuleren en te motiveren. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en ze deelt haar kennis graag met anderen op een vriendelijke en relaxte manier.